Kérdések - válaszok
2016. május 19. írta: Németh Szabi

Kérdések - válaszok

Mivel a kihívás legelején vagyunk, természetesen figyelem a falamat ma még. Mert, ahogy arra számítottam, kaptam kérdéseket, gondolatokat a saját privát oldalamon. Ezek a gondolatok pedig bárkiben felmerülhetnek. Így is terveztem, na meg úgy, hogy utána törlöm a poszt nagy részét, hogy semmi se befolyásoljon.

post_59743_20110918190029.jpg

  1. Nem teljesül a Facebook kiiktatása

Természetesen teljesül. Mert nem azt mondtam, hogy megszüntetem a fiókom. Hanem azt, hogy minimalizálom a tevékenységemet. Ez leginkább az időrabló kommentelgetést érinti, és a passzív tartalomfogyasztást. Ezt kb 80%-ra teszem. Minden más visz 20%-ot. A lényeg, hogy a face passzív időtöltésként ne legyen a mindennapjaim része.

Ami fontos információ még, hogy van olyan szoftverem, amelynél be lehet állítani azt, hogy:

a.) Szüntesse meg a teljes hírfalat. Így még véletlenül sem jutok infókhoz. Ezt látom a fal helyett:

b.) Azt is, hogy mely facebook aloldalakat érjem el, melyeknél meg egyszerűen ez fogadjon.  :)

 

  1. Meglepő, hogy az önkifejezéssel kezded, az nem visz sok időt

Érdemes megnézni néhány ismerős, és a saját falunkat is. Ez az elsődleges szempont a nagytöbbségnél, hogy van, hol „megmutassa” magát. Hogy azt érezze, hogy nincs egyedül. Erről szuper cikkek születtek. 

Én itt nem az idő miatt nem teszek ki posztot, hanem azért, mert ez a magamutogatás régen sem volt divat, ma meg már természetes lett. És ezt mi sem jelzi jobban, mint ez a kérdés. Kíváncsi vagyok arra, hogy éreznék-e bármi negatív hatást, ha nem mutathatom meg magam jó ideig azoknak, akik ismernek. Mert ott minden posztomnál mindenki tudta, hogy ki van mögötte. Itt a blognál nem fog ismerni a nagytöbbség. Esélytelen lesz, hogy személyes kapcsolat kialakuljon, mert a kommentekre sem fogok reagálni. Ez még pluszban egy jó teszt lesz.

  1. Miért fontos az állapotváltozás a facen?

Mert a Facebookot mint „névjegykártyát” fogom használni, és abba nekem ez beletartozik.

  1. Apropó! Mennyivel másabb az életminőséged szempontjából ott önkifejezni magad, mint fb-n?

Teljesen más. Mert a Facen az ember össze vissza csapong. Az érzései ide-oda viszik a megosztásainál is. A blog viszont tematikusan csak erre fókuszál. Nem cincálja szét a gondolatokat ezerfelé. Valamint ami szintén fontos, hogy egész más motiváció van amögött, amikor jön egy érzés, vagy van valahol,  és azt érzi az ember, hogy posztolnia „kell” a Face-re, és más az, amikor nincs ilyen kényszer. És ami a legfontosabb: a blogból nem vezet kifele másik 100 csatorna. A blog egy zárt dolog, amit azonnal bezár az ember, ha végzett dolgával.

  1. A fb is olyan dolog, amit mértékkel, ésszerűen kifejezetten érdemes használni

Ez egy olyan állítás, amivel sokan szeretnek érvként jönni, csak sajnos nem állja meg a helyét. Mert ez egy ideális világban igaz lenne. Ahol az emberek meg vannak tanítva a használatára, ahol az emberek tudatosak. De az emberek többsége nem tudatos. Az emberek többségében tudatalatt rossz minták tucatjai rögzülnek azáltal, hogy védelem nélkül engedik be az információkat magukba. Én alapvetően tudatos vagyok, mégis érzem magamon a hátrányos hatásait. Persze ebben benne van az is, hogy az EQ igen magas, és érzékenyebb vagyok ezekre az energiákra.

  1. Így nem lesz meg a "facebook-mentes övezet" feeling

Azért fél év múlva még meg szeretném tudni ismerni a Face logóját. :) Amit benne hagytam engedélyezve, azok mind olyan dolgok, amelyekre fókuszálok, miközben csinálom. Azok értéket hoznak az életembe. Olyanokat, amelyeket a való világban is jól hasznosíthatok. Nem passzív időpazarlás. 

Nagyjából ennyi kérdést kaptam. Szuper, hogy az embereket máris megmozgatja a téma. Fontos infó, hogy ezek után több kérdésre nem válaszolok, hanem hagyom, hogy a kérdező fél továbbra is másképp gondolja. Ez teljesen rendben van.

Lehet, hogy 1 hónap múlva rájövök, hogy semmit nem ér a teszt, de az is lehet, hogy félév múlva egész más ember leszek. Pont ez a célja az egésznek, hogy ez kiderüljön. :) Úgy gondolom nem véletlen, hogy külföldön már olyan csoportok vannak a Facebook függőség miatt nálunk pl az alkohol miatt. Érdemes foglalkozni a kérdéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://riiiltime.blog.hu/api/trackback/id/tr358730168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása